پیام مازند

آخرين مطالب

بررسی کارنامه دولت سیزدهم در حوزه زنان | از فقر تا گشت ارشاد، تشدید فشار امنیتی حضور اجتماعی و ... سياسي

بررسی کارنامه دولت سیزدهم در حوزه زنان | از فقر تا گشت ارشاد، تشدید فشار امنیتی حضور اجتماعی و ...
  بزرگنمايي:

پیام مازند - زهرا نژادبهرام گفت: ناامنی اجتماعی که ناشی از حضور گشت ارشاد در خیابان‌ها است برجسته‌ترین رفتاری بود که نسبت به زنان در دولت سیزدهم دیده شد.
روزنامه توسعه ایرانی نوشت: یک فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: حداقل‌کاری که دولت سیزدهم باید انجام می‌داد این بود که لایحه تامین امنیت زنان را در مجلس همسوی خود به تصویب برساند اما در مقابل آن لایحه حجاب و عفاف تصویب شد یعنی مسئله اصلی که امنیت جانی زنان بود را زیر سوال برد و در صندوق مجلس باقی ماند و به جای آن لایحه عفاف و حجاب آمد که دغدغه‌های خودشان را برطرف کنند. به نظر می‌رسد که دولت سیزدهم کارنامه‌ای برای زنان ندارد.
اگرچه معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری اعلام کرده است که در طول عمر سه‌ساله دولت سیزدهم بسیاری از کارها در حوزه زنان به سرانجام رسیده است و بسیاری از زیرساخت‌ها را در حوزه‌های مختلف ایجاد کرده‌اند اما فعالان حقوق زنان معتقدند که نه تنها نرخ اشتغال زنان در این دوره کاهش پیدا کرده و فقر چهره زنانه به خود گرفته است بلکه ناامنی اجتماعی که ناشی از حضور گشت ارشاد در خیابان‌ها است برجسته‌ترین رفتاری بود که نسبت به زنان در دولت سیزدهم دیده شد. 
در همین رابطه زهرا نژاد بهرام فعال سیاسی اصلاح طلب درباره عملکرد دولت سیزدهم در حوزه زنان گفت: دولت سیزدهم مشخصا درباره زنان وعده‌ای نداده بود اما انتظار می‌رفت باتوجه به اینکه رییس دولت سیزدهم وعده ایجاد سالی یک میلیون شغل را داده بود و همچنین اعلام کرده بود که سالی یک میلیون مسکن ایجاد می‌کند، انتظار می‌رفت رویکردهای مشخصی نسبت به زنان هم داشته باشد چراکه نیمی از جمعیت زنان هستند و نرخ بیکاری زنان تحصیلکرده‌مان دو برابر مردان تحصیلکرده است و در کلان هم نرخ بیکاری زنان همیشه دو برابر مردان بوده است. 
وی ادامه داد: امروزه نرخ اشتغال ما حدود 14 درصد است در حالی که در پایان دولت آقای روحانی نرخ اشتغال بین 15 تا 16 درصد بود. میزان مدیران زن نزدیک به 25 تا 26 درصد بودند که در بخش‌های مختلف سازمان‌های دولتی و دستگاههای اداری فعالیت می‌کردند اما متاسفانه در دولت سیزدهم این به نرخ 5 الی 6 درصد رسید. 
فقر زنانه‌تر شده است
این فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: اما یک اتفاق عمیق‌تری در دولت سیزدهم صورت گرفته است. به نظر می‌رسد که با توجه به جراحی اقتصادی و اقدامات نابهنگامی که در حوزه اقتصاد صورت گرفت افزایش نرخ تورم بین 40 تا 50 درصد در کشور افزایش نرخ دلار تا 60 هزار تومان و 10 برابر شدن نرخ مسکن نسبت به سال 1400 یکی از بخش‌هایی که در این میان هزینه داده‌اند زنان بوده‌اند هم زنان سرپرست خانوار و هم زنانی که در خانواده زندگی می‌کردند چراکه میزان حداقل معیشت را هم نمی‌توانستند برای خانواده خودشان تامین کنند یعنی بیشترین هزینه‌ها را زنان می‌پردازند و در واقع خانوارها می‌پردازند. در این راستا اگر بخواهیم نقش دولت سیزدهم در ارتباط با زنان را در حوزه رفاه، تامین معیشت، مسکن و بهداشت بسنجیم می‌توانیم بگوییم که فقر زنانه‌تر شده است و این بزرگترین علامتی بود که دولت سیزدهم به جامعه داد. 
نژادبهرام تصریح کرد: بعد از کرونا با یک اتفاق متفاوت روبرو شدیم چراکه در ایام کرونا به دلیل اینکه بسیاری از مشاغل فعالیت نداشتند اولین گروهی که از کار بیکار شدند زنان بوده‌اند اما در ایام کرونا زنان با استفاده از ظریفت‌های کارآفرینی و خود اشتغالی توانسته بودند که بسترهای مناسبی را در فضاهای مجازی برای خود پیداکنند و بتوانند محصولات خودشان را عرضه کنند. بدون اینکه هزینه سنگینی را بخواهند بپردازند وارد این عرصه شدند. اما با فیلترینگ که در دولت سیزدهم تشدید شد این زنان که از کار به دلیل وقایع کرونا محروم شده بودند از بستر فضای مجازی و خود اشتغالی که ایجاد کرده بودند، نیز محروم شدند و با یک فیلترینگ گسترده عملا نرخ اشتغال حتی نرخ خوداشتغالی زنان نیز کاهش پیدا کرد. 
فشار امنیتی برای حضور اجتماعی زنان در دولت سیزدهم ایجاد شد
وی ادامه داد: چیزی که در دولت سیزدهم به نمایش در آمد تصویر گشت ارشاد بود و فشار امنیتی که حضور اجتماعی زنان وارد شد فارغ از اینکه زنان با حجاب باشند یا بی‌حجاب و فارغ از اینکه حجاب رسمی یا نیمه رسمی یا اصلا حجاب نداشته باشد، گشت ارشاد موجب ناامنی اجتماعی برای همه زنان شد من به عنوان یک زن چادری احساس ناامنی می‌کردم چراکه وقتی یک همچین جریاناتی ایجاد می‌شود و باعث می‌شود که خشونت نسبت به زنان تشدید شود طبعیتا مشخص است که واکنش از سوی جامعه نسبت به این خشونت‌ها داده می‌شود و هزینه دهنده آن زنان هستند چه زن چادری باشد و چه زن بی‌حجاب تفاوتی ندارد بنابراین علاوه براینکه فقر زنانه‌تر شد از نظر امنیتی اجتماعی زنان دچار مشکلات جدی شدند و فرقی نمی‌کرد که چه پوششی هم داشته باشند. 
این فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: ناامنی اجتماعی که ناشی از حضور گشت ارشاد در خیابان‌ها است برجسته‌ترین رفتاری بود که نسبت به زنان در دولت سیزدهم دیده شد و جالب اینجاست که آثار ضد ملی این کار آنقدر زیاد است که نگران کننده می‌شود در واقع در جایی که پیام‌های قدرتمندانه را نسبت به اسرائیل می‌دهید در جامعه با زنان درگیر می‌شوید آن هم رفتارهایی که بسیار ناپسند بود و بیشترین فشار را به جامعه وارد می‌کنید کدام منطق ملی چنین اجازه‌ای را می‌دهد که چنین کاری را انجام دهید و کدام منطق ملی اجازه می‌دهد که امنیت اجتماعی زنان را به زیرسوال ببرید. 
وی تاکید کرد: مهمترین کاری که دولت سیزدهم انجام نداد عدم پیگیری لایحه تامین امنیت زنان بود. در واقع حداقل‌ترین کاری که دولت باید انجام می‌داد این بود که این لایحه را در مجلس همسوی خود به تصویب برساند اما در مقابل آن لایحه حجاب و عفاف تصویب شد یعنی مسئله اصلی که امنیت جانی زنان بود را زیر سوال برد و در صندوق مجلس باقی ماند و بجای آن لایحه عفاف و حجاب آمد که دغدغه‌های خودشان را برطرف کنند. به نظر می‌رسد که دولت سیزدهم کارنامه‌ای برای زنان ندارد. 
اولین هزینه دهنده در تغییرات اقلیمی زنان هستند
این فعال سیاسی اصلاح طلب خاطرنشان کرد: اولین هزینه دهنده در تغییرات اقلیمی زنان هستند چراکه بیشترین کشاورزان ما زنان هستند و بیشترین افرادی که در معرض بی‌آبی قرار می‌گیرند زنان هستند. در برنامه هفتم نیز با دقت کمتری نسبت به موضوع تغییرات اقلیمی توجه شده است و هیچگونه تاب آوری نسبت به تغییرات اقلیمی در نظر گرفته نشده است و حتی اگر هم به آن توجه شده باشد بسیار بسیار مقطعی و جزیی است و گویا اتفاقی قرار نیست بیفتد. درحالی که تغییرات اقلیمی هزینه برای کشور ایجادمی کند و بیشترین کسانی که در این میان هزینه می‌دهند زنان هستند. 
نژادبهرام در بخش دیگری از صحبت‌هایش با اشاره به قانون جوانی جمعیت گفت: من معتقدم که باید کشور به یک حدی از علاقه مندی برسد که مردم صاحب فرزند بشوند. اما اینکه بار فرزندآوری را بردوش زنان بیندازیم بی‌توجهی و کم لطفی است. لایحه‌ای که دولت تهیه کرده و طرحی که مجلس آن را تصویب کرده است یک مجموعه‌ای از فشارها را برزنان وارد می‌کند. متاسفانه آن بخش‌هایی که به آموزش، ارائه کمک هزینه ها، مهدکودک در ادارات و ارائه پست بالاتر به زنان است، اجرایی نمی‌شود اما بخش سلبی آن سریعا اجرا می‌شود. با حذف غربالگری در صورتی که خدایی نکرده یک نوزاد دچار نواقصی باشد بیشترین بار برای مادر است. وقتی ظرفیت‌هایی را ایجاد می‌کنیم با دقت به این موضوعات توجه نمی‌کنیم. 
وی ادامه داد: من با مدافع قانون جوانی جمعیت هستیم اما به شکل تشویقی و نه تنبیهی. باید خانوارها را از نظر رفاهی به سطحی برسانیم که بخواهند بچه دار شوند تمام دنیا این کار را انجام می‌دهند ما اولین کشوری نیستیم که تشویق می‌کنیم که فرزندآوری صورت بگیرد اما باید این تشویق‌ها با روش‌های درست باشد نه اینکه بار هزینه‌های فرزندآوری بر دوش زنان باشد. با حذف غربالگری وعدم ارائه امتیازیات‌عدم توجه به نیازهای مادران شاغل وعدم توجه به ایجاد فرصت‌های شغلی برای مادران و زنان بار را بردوش زنان می‌اندازند. در واقع بخش‌های تشویقی قانون حذف می‌شود و بخش‌های تنبیهی گسترده‌تر می‌شود. 
این فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به شاخص‌های شکاف جنسیتی گفت: متاسفانه در این زمینه در دولت سیزدهم درجا زده‌ایم و سقوط کرده‌ایم و بعد ازما افغانستان و سودان هستند و نزدیک به کشورهایی هستیم که از نظر توسعه بسیار پایین‌تر از ما هستند. امروزه 50 درصد کرسی‌های دانشگاهی در اختیار زنان و با توجه به جمعیت کثیری از زنان تحصیلکرده وقتی در این جایگاه از نظر شکاف جنسیتی قرار بگیریم نگران کننده است. به نظر می‌رسد که متاسفانه با یک نگاه کمتر توسعه یافته نسبت به زنان در دولت سیزدهم مواجه بودیم. 
نژاد بهرام تاکید کرد: درست است که زنان نقش‌هایی مانند مادری و همسری را دارند اما مانند مردان هستند مردان هم نقش پدری و همسری دارند فرقی نمی‌کنند. افراد می‌توانند در آن واحد نقش‌های مختلفی را اجرا کنند چرا باید زنان از فرصت‌های اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی محروم باشند. اینکه چند خانه بدهید و وام بدهید نشان از عملکرد نسبت به جامعه زنان نیست اینها که وظیفه است. یکی از جدی‌ترین مسائل که در دولت سیزدهم نادیده گرفته شد عملیاتی نشدن عدالت جنسیتی بود که جزیی از برنامه ششم بود و به آن بی‌توجهی شد و سه سال است که می‌خواهند شاخص تعریف کنند در حالی که در دولت دوازدهم این کار صورت گرفته بود. برگزاری چند همایش به معنی توجه به مسائل زنان نیست چند رییس دانشگاه زن هستند چند نفر از مسئولان آموزش عالی و بیمارستان‌ها را زنان تشکیل می‌دهند. 
وی با بیان اینکه خروجی موثری در حوزه زنان از دولت سیزدهم ندیدم و به نظرم نیمی از زنان دیده نشده‌اند و تنها نقشی که برای زنان در دیده شد نقش تکریم ظاهری بود، گفت: هر دولتی که در جمهوری اسلامی روی کار آمد بجز دولت سید محمد خاتمی که نگاه متفاوتی را نسبت به زن داشتند و فرصت‌های تازه‌ای را برای زنان چه در جامعه مدنی و چه در جامعه سیاسی فراهم کردند ما مصداق دیگری ندیدیم در دولت احمدی نژاد درست است که یک وزیر زن داشتیم یک اتفاق بی‌نظیر بود اما بازهم در جامعه مدنی روی استعدادهای زنان توجهی نشد. دولت‌ها لطفا دست از تکریم ظاهری زنان بردارند و تکریم‌های واقعی را برای زنان داشته باشید یا اصلا سکوت کنید.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/808553/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نور زیاد برای مغز خطرناک است

منتظر تأیید AFC برای میزبانی لیگ نخبگان هستیم/ برای برگزاری دربی کنترل تماشاگران سخت است

تردد خودرو‌ها از سمت چالوس یک طرفه شد

دانشجوی نخبه دانشگاه مازندران، نفر برتر طرح ملی شهریاران در استان شد

حضورچشمگیر دانشگاه مازندران در4 ایالت کشوراندونزی جهت عقد تفاهم‌نامه با دانشگاه‌ها و موسسات برتر این کشور

تهدید سلامت مغز به دلیلی که فکرش را نمی‌کنید

دستاوردهای پایگاه‌های مقاومت بسیج آمل درطرح «اسوه» به نمایش گذاشته شد

اختتامیه پنجمین جشنواره ابوذر در آستانه کنگره شهدای مازندران

اعلام برندگان جشنواره فیلم ونیز/ شیر طلایی به آلمودوار رسید

تردد خودروها از سمت چالوس یک طرفه شد

ظریف: محافظه‌کار نیستم/ توافق، خطرساز است؛ قهرمان‌ساز نیست

جزئیات مصوبه ساماندهی اتباع خارجی؛ اتباع برای خروج از ایران وثیقه پرداخت می‌کنند

همسر تاجزاده: جرم او «نقد رهبر» است

جعفرزاده ایمن‌آبادی: ای کاش عشقی لال می‌شد و برای وام میلیاردی جوابیه نمی‌داد

پزشکیان: راهی جز انتقال مرکزیت اقتصادی و سیاسی به نزدیکی آب‌های جنوب کشور نداریم

حکم منع تحصیل پسرخواهر زاده میرحسین موسوی تعلیق شد

هشدار بزرگ؛ اگر پول به حساب‌تان آمد، پس ندهید!

یک انتصاب جدید در دولت به حکم عارف

الحاق 8 دستگاه خودرو به ناوگان بهداشتی مازندران

افسانه فواره تروی؛ تعداد سکه‌های پرتاب‌شده در این حوض معروف هوش از سر می‌پراند!

نالد به حال زار من!

فیلم «اخراجی‌ها 4» پروانه ساخت گرفت

تقدیم جشنواره «زوریخ» به داریوش مهرجویی و همسرش

638 نفر از مرگ در آب‌های خزر نجات یافتند

وضعیت اسفناک زباله در جنگل‌های مازندران

بخشایش اردستانی، نماینده مجلس: ایران به روسیه، حشد الشعبی، حزب الله و حماس موشک می‌دهد

امیرحسین مدرس مجری فصل جدید «سرزمین شعر» شد

محکومیت گسترده قتل فعال حامی فلسطین/ خشم جهانی علیه تل‌آویو

این 5 عادت شما را سحرخیز می‌کند

دفاع مقدس الگوی کار جهادی است

نواقص پارک شهید نوبخت ساری مورد بررسی قرار گرفت

محکومیت گسترده قتل فعال حامی فلسطین در کرانه‌ باختری

ضریب اشغال تخت بیمارستانی در مازندران به 89 درصد رسید

نجفی خوشرودی معاون عارف شد

علی نجفی خوشرودی معاون بین الملل عارف شد + سوابق

نجفی خوشرودی، معاون بین الملل معاون اول رئیس جمهور شد

نجفی خوشرودی به‌عنوان معاون بین‌الملل و همکاری‌های منطقه‌ای عارف منصوب شد

همایش پیاده روی خانوادگی در سرخ کلا تپه زیراب

کوهنورد مصدوم قله علم کوه با بالگرد به مراکز درمانی منتقل شد

اهدای عضو مرد بابلی به چند بیمار زندگی دوباره بخشید

اندوه از کتاب زمستان اخوان ثالث

تو شفا می دهی

شهاب حسینی بازیگر فیلم «رها» شد

بایدن وهریس تحقیقاتی مستقل را درباره قتل عایشه به جریان بیاندازند

ثبت بیش از 2 میلیون و 400 هزار تردد خودرویی در مازندران

آب‌بندانی به رنگ بنفش در مازندران

️ریا کاری نماینده 4 درصدی؛ ماجرای انصراف امیر حسین ثابتی از دریافت وام مسکن چیست؟

صدا کن مرا!

معرفی کتاب لطفا بگو لطفا!

واکنش سازمان همکاری اسلامی به جنایت جدید صهیونیستها